top of page

Bangladeshilainen arki saapuu Espooseen Entressen kirjastoon

Päivitetty: 3. huhtik.

Bangladeshilaisen valokuvaajan, GMB Akashin, näyttely Samanarvoinen elämäni, avaa ikkunan bangladeshilaiseen arkeen Entressen kirjastossa toukokuussa. Näyttely esittelee lähes kaksikymmentä Akashin valokuvaa, joihin liittyy tarinoita yhteiskunnan reunamilla elävistä ihmisistä. Se on avoinna Entressen kirjastossa 7.–25.5.2024.

Tervetuloa näyttelyn avajaisiin ja Bangladesh-iltaan Entressen kirjastoon 14.5.2024 kello 17.30–19.00. Tilaisuudessa tutustumme bangladeshilaiseen arkeen ja siirtotyöläisen haasteisiin. Katsomme GMB Akashin koskettavia kuvia ja kuulemme myös terveisiä Caritaksen kehitysyhteistyökohteesta. Siinä ehkäistään ihmisiä joutumasta ihmiskaupan uhreiksi ja tuetaan uhreiksi jo joutuneita.


GMB Akash on ikuistanut yhteiskunnan marginaalissa elävien ihmisten elämää jo yli 20 vuoden ajan. Näyttelyssä pääset tutustumaan koululaisiin, lapsityöläisiin, vanhuksiin ja kehitysvammaisiin kuvien ja tarinoiden välityksellä. Akash pyrkii luomaan syvän yhteyden ja luottamuksen kuvattaviinsa ennen valokuvien ottamista, mikä tekee hänen kuvistaan poikkeuksellisen inhimillisiä ja vaikuttavia.

"Näyttelyn tarkoituksena on antaa ääni niille, joilla ei ole ääntä", Akash sanoo. Hän haluaa korostaa jokaisen ihmisen arvoa ja jakaa heidän tarinansa valokuvien välityksellä. Vaikka kuvissa esiintyvät ihmiset kohtaavat vaikeuksia, he eivät ole menettäneet toivoaan. Akashin valokuvat tarjoavat katsojille mahdollisuuden nähdä ja ymmärtää bangladeshilaista arkea aivan uudesta näkökulmasta.

GMB Akash on saanut yli sata kansainvälistä palkintoa, ja hänen valokuviaan on julkaistu tunnetuissa julkaisuissa kuten The Guardian, Vogue, Time, Sunday Times ja Newsweek. Hänen työnsä herättää keskustelua ja lisää tietoisuutta maailman epäoikeudenmukaisuuksista.


"Näyttelyn järjestää Suomen Caritaksen Samanarvoinen elämäni -hanke, jonka tavoitteena on lisätä tietoisuutta eriarvoisuudesta ja tuoda kehittyvissä maissa asuvien ihmisten kokemukset lähemmäksi suomalaista yleisöä", kertoo projektikoordinaattori Laura Koskelainen Suomen Caritaksesta. Näyttelyn lisäksi hankkeeseen kuuluu pohdintamateriaalia eriarvoisuuden vähentämisestä, työpajoja ammattioppilaitoksissa sekä sosiaalisen median kampanja.

Samanarvoinen elämäni -hankkeeseen liittyen on luotu myös pohdintamateriaalia, joka käsittelee eriarvoisuutta ja sen vähentämistä. Hankkeen tavoitteena on lisätä tietoisuutta eriarvoisuudesta sekä tuoda kehittyvissä maissa asuvien ihmisten kokemukset lähemmäksi suomalaista yleisöä. Suomen Caritas on saanut Ulkoministeriön viestintä- ja globaalikasvatushanketukea Samanarvoinen elämäni -hankkeeseen.

 

Lisätietoja "Samanarvoinen elämäni" -näyttelystä ja hankkeesta voi saada ottamalla yhteyttä projektikoordinaattori Laura Koskelaiseen sähköpostitse osoitteesta laura.koskelainen@caritas.fi tai puhelimitse numerosta 040 030 5559.

Suomen Caritas on avustusjärjestö, joka tekee työtä kaikkein haavoittuvimpien ja syrjäytymisvaarassa olevien ihmisten ja etnisten ryhmien parissa. Toimintaamme kuuluu niin avustustyö kotimaassa kuin kehitysyhteistyö.





bottom of page