top of page

Samanarvoinen elämäni - näyttely tuo bangladeshilaisen arjen Mikkelin pääkirjastoon

Bangladeshilaisen valokuvaajan GMB Akashin valokuvanäyttely, Samanarvoinen elämäni, saapuu Mikkelin pääkirjastoon elokuussa. Näyttely esittelee lähes kaksikymmentä Akashin valokuvaa ja niihin liittyviä tarinoita, jotka avaavat ikkunan tavallisen bangladeshilaisen arkeen.


GMB Akash on valokuvannut yhteiskunnan reunamilla eläviä ihmisiä yli 20 vuoden ajan. Näyttelyssä pääset tutustumaan koululaisiin, lapsityöläisiin, seksityöntekijöihin, vanhuksiin ja kehitysvammaisiin kuvien ja tarinoiden kautta. Akash pyrkii luomaan yhteyden ja luottamuksen kuvattaviensa kanssa ennen valokuvien ottamista, mikä tekee hänen kuvistaan erityisen inhimillisiä ja voimakkaita.


"Näyttelyn tarkoituksena on tuoda ääntä niille, joilla ei ole ääntä", sanoo GMB Akash. Hän haluaa korostaa jokaisen ihmisen arvoa ja jakaa heidän tarinansa valokuvien kautta. Vaikka kuvissa esiintyvät ihmiset kohtaavat vaikeuksia, he eivät ole menettäneet toivoaan. Akashin valokuvat tarjoavat meille mahdollisuuden nähdä ja ymmärtää bangladeshilaista arkea uudesta näkökulmasta.


Näyttely avautuu Mikkelin pääkirjaston Mikkeli-salissa 15. elokuuta ja jatkuu aina 31. elokuuta saakka. Tämän jälkeen näyttely kiertää kuudella paikkakunnalla vuosina 2023–2024. Voit myös tutustua näyttelyn kuviin ja tarinoihin verkkosivuilla osoitteessa samanarvoinenelamani.org.


"Näyttelyn järjestää Suomen Caritasin Samanarvoinen elämäni -hanke, jonka tavoitteena on lisätä tietoisuutta eriarvoisuudesta ja tuoda kehittyvissä maissa asuvien ihmisten kokemukset lähemmäksi suomalaista yleisöä", kertoo projektikoordinaattori Laura Koskelainen Suomen Caritaksesta. Näyttelyn lisäksi hankkeeseen kuuluu pohdintamateriaalia eriarvoisuuden vähentämisestä sekä sosiaalisen median kampanja.


GMB Akash on saanut yli sata kansainvälistä palkintoa, ja hänen valokuviaan on julkaistu tunnetuissa julkaisuissa kuten The Guardian, Vogue, Time, Sunday Times ja Newsweek. Hänen työnsä herättää keskustelua ja luo tietoisuutta maailman epäoikeudenmukaisuuksista.


Lisätietoja Samanarvoinen elämäni -näyttelystä ja hankkeesta voi saada ottamalla yhteyttä projektikoordinaattori Laura Koskelaiseen sähköpostitse osoitteessa laura.koskelainen@caritas.fi tai puhelimitse numerosta 040 030 5559.Kuva: GMB Akash: Shahjahan ja hänen paras ystävä Munna, 2019, Dhaka, Bangladesh

コメント


bottom of page