top of page

Samanarvoinen elämäni -näyttely Diakonia-ammattikorkakouluun

 

Diakonia-ammattikorkeakoulun (DiaK) alakerran näyttelytilaan 3.10.2024 ripustettava Samanarvoinen elämäni -näyttely tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden tutustua bangladeshilaiseen arkeen ja kulttuuriin. Näyttelyssä on esillä 18 bangladeshilaisen valokuvaajan GMB Akashin valokuvaa ja niihin liittyvää tarinaa. Akashin valokuvat välittävät syvällistä ymmärrystä ja kertovat tarinoita tavallisten bangladeshilaisten elämästä. Tämä voi avata uusia näkökulmia ja herättää mielenkiintoa eri kulttuureihin ja elämäntapoihin.

Akashin valokuvat ja niihin liittyvät tarinat käsittelevät yhteiskunnan reunamille jääviä ihmisiä, kuten koululaisia, lapsityöläisiä, katulapsia, vanhuksia ja kehitysvammaisia. Näiden ihmisten elämäntarinat voivat herättää empatiaa ja ymmärrystä heidän tilanteensa suhteen. Näyttely voi herättää keskustelua tärkeistä aiheista, kuten eriarvoisuudesta, ihmisoikeuksista ja sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta.


GMB Akashin valokuvat ovat ammattitaitoisesti toteutettuja ja visuaalisesti vaikuttavia. Näyttely tarjoaa mahdollisuuden ihailla valokuvataiteen kauneutta ja voimaa. Opiskelijat voivat saada inspiraatiota valokuvaamiseen tai taiteen tekemiseen yleisesti. Kun opiskelijat ovat katsoneet valokuvat ja lukeneet tarinat, heidän silmänsä avautuvat uudella tavalla ja keskustelu eriarvoisuudesta saa uutta syvyyttä.

Näyttely ja siihen liittyvä Samanarvoinen elämäni -hanke pyrkivät lisäämään tietoisuutta eriarvoisuudesta ja kehittyvissä maissa elävien ihmisten kokemuksista. Kun opiskelija tutustuu näyttelyyn, hän voi laajentaa ymmärrystään maailman epäoikeudenmukaisuuksista ja herättää kriittistä ajattelua näiden asioiden suhteen. Tällainen tietoisuus ja ymmärrys voivat auttaa opiskelijaa kehittymään vastuullisena ja osallistuvana kansalaisena.


Näyttelypaikassa on saatavilla oppimateriaalivihkoja, jotka käsittelevät eriarvoisuutta ja sen vähentämistä. Materiaali tukee laaja-alaista oppimista, maailmankansalaiseksi kasvamista, ajattelun taitoja, kulttuurista osaamista ja muita tulevaisuudessa tarvittavia taitoja, kuten myötätunto- ja empatiakyvyn kehittymistä.

Kuviin liittyvät tarinat ja pohdintamateriaalit ovat myös verkossa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Voit tutustua materiaaleihin tällä sivulla.

 

Materiaalissa tuodaan esille eriarvoisuutta ilmiönä, Suomen kehityspolitiikkaa ja perustietoja Bangladeshista. Pohdintatehtävien kysymyksissä on esillä ihmisten perustarpeet, ihmisten eri elämäntilanteet, stereotypiat, yhdenvertaisuus sekä se, miten voimme kehittää myötätunnon kykyämme arkipäivän tilanteissa.


Samanarvoinen elämäni -hanke alkoi toukokuussa 2021. Hanke sai uudella hakemuskierroksella hieman muutettuna lisärahoitusta vuosille 2023–2024. DiaKissa avautuva näyttely on tämän hankkeen 17. ja viimeinen näyttely.



 

Comentários


bottom of page