top of page

Samanarvoinen elämäni Educa-messuilla

Päivitetty: 26. tammik. 2023

Samanarvoinen elämäni -oppimateriaali yhdistää eriarvoisuutta käsittelevät kysymykset ja bangladeshilaisen valokuvaajan GMB Akashin kuvat sekä kuvissa olevien ihmisten tarinat. Educa-messujen vierailla on mahdollisuus tutustua Samanarvoinen elämäni -materiaaleihin ja antaa niistä palautetta.


Tule tutustumaan hankkeen materiaaleihin ja niihin liittyviin kuviin Suomen Caritaksen osastolle 6n96 Kansalaisvaikuttamisen torille.


Materiaalissa tuodaan esille eriarvoisuutta ilmiönä, Suomen kehityspolitiikkaa ja perustietoja Bangladeshista. Pohdintatehtävien kysymyksissä on esillä ihmisten perustarpeet, ihmisten eri elämäntilanteet, stereotypiat, yhdenvertaisuus sekä se, miten voimme kehittää myötätunnon kykyämme arkipäivän tilanteissa. Materiaaliin voi tutustua aikaan ja paikkaan sitoutumattomasti.

Materiaalia voi käyttää eri oppiaineissa, kuten uskonto, elämänkatsomustieto, ympäristöoppi, maantieto ja yhteiskuntaoppi. Materiaali tukee laaja-alaista oppimista, maailmankansalaiseksi kasvamista, ajattelun taitoja, kulttuurista osaamista ja muita tulevaisuudessa tarvittavia taitoja, kuten myötätunto- ja empatiakyvyn oppimista.


Materiaalin kuviin liittyvät tarinat ovat suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi, jolloin tarinoita voi käyttää myös eri kielten oppitunneilla. Kuvia voi katsella kuvaamataidon oppitunneilla. Oppimateriaalit ovat suomeksi ja ne soveltuvat eri ikäisille. Se on jaoteltu kahteen osaan:

Materiaaleihin liittyy pohdintatehtäviä, joita voi tehdä yksilötyönä. Pohdintatehtävät ovat saatavilla sekä verkkosivuilla että painettuina vihkoina. Materiaaleja voi ottaa mukaan. Näiden lisäksi hankkeen verkkosivuilla on ryhmille suunnattuja harjoitteita.Oppimateriaalin taustalla on Suomen Caritaksen vuodesta 2021 alkanut maaliskuuhun 2023 ulottuva Samanarvoinen elämäni -hanke. Sen pääosassa on bangladeshilaisen valokuvaajan GMB Akashin valokuvanäyttely. Siinä esillä olevat kuvat tuovat esiin tavallisten bangladeshilaisten arkea. Akash kuvaa arvostavalla tavalla yhteiskuntien reunamille jääviä ihmisiä ja antaa heille mahdollisuuden tuoda äänensä kuuluviin. GMB Akashin Valokuvat ja niihin liittyvä tarinat ovat nähtävillä verkossa.


Samanarvoinen elämäni -hankkeen tavoitteena on lisätä tietoa eriarvoisuudesta sekä tuoda kehittyvissä maissa asuvien ihmisten kokemukset tavallisen suomalaisen lähelle. Suomen Caritas on saanut Ulkoministeriön viestintä- ja globaalikasvatushanketukea Samanarvoinen elämäni -hankkeeseen. Suomen Caritas on avustusjärjestö, joka tekee työtä kaikkein haavoittuvimpien ja syrjäytymisvaarassa olevien ihmisten ja etnisten ryhmien parissa. Toimintaamme kuuluu niin avustustyö kotimaassa kuin kehitysyhteistyö.


Lisätietoja hankkeesta antaa hankkeen projektikoordinaattori Laura Koskelainen laura.koskelainen@caritas.fi, 040 030 5559.Valokuva: GMB Akash Shahjahan ja hänen paras ystävä Munna, 2019, Dhaka, Bangladesh

Comentários


bottom of page