top of page

GMB Akashin valokuvat kiertävät uusilla paikkakunnilla

Päivitetty: 3. huhtik.

Bangladeshilaisen valokuvaajan GMB Akashin valokuvanäyttely kiertää elokuusta alkaen uusilla paikkakunnilla Suomessa. Samanarvoinen elämäni – välähdyksiä bangladeshilaisesta arjesta tuo esiin kuvissa olevien ihmisten elämäntarinat.


Näyttelyt on sovittu seuraaville paikkakunnille

  1. Mikkeli 15.-31.8.2023, Mikkelin pääkirjasto, Mikkeli-sali, Raatihuoneenkatu 6

  2. Lappeenranta 19.9.-30.10.2023, Lappeenrannan pääkirjasto, Iso-Kristiinan 2. kerros, Kaivokatu 5

  3. Rantasalmi 24.11.-27.12.2023, Rantasalmen kirjasto, Poikkitie 2

  4. Pietarsaari 9.-26.1.2024, Pietarsaaren kaupunginkirjasto, Runeberginkatu 12

  5. Joensuu 6.-23.2.2024, Joensuun kaupunginkirjasto, Koskikatu 25

  6. Espoo 6.-26.5.2025, Entressen kirjasto, Siltakatu 11


Suunnitteilla on näyttelyt Rovaniemelle ja Pääkaupunkiseudulle, mutta niiden ajankohta ja paikka vahvistetaan myöhemmin.


Valokuvanäyttelyn taustalla on Suomen Caritaksen Samanarvoinen elämäni -hanke. Se sekä lisää tietoa eriarvoisuudesta että tuo kaukana kehittyvissä maissa asuvien ihmisten kokemuksia lähelle tavallisia suomalaisia. Hanke saa Ulkoministeriön viestintä- ja globaalikasvatustukea.

Tavoitteena on pohtia eriarvoisuutta Suomessa ja etsiä keinoja, miten eriarvoisuutta voi vähentää niin Suomessa kuin maailmanlaajuisesti. Hankkeessa eriarvoisuus ymmärretään laajasti: se ulottuu ikään, sukupuoleen, vammaisuuteen, rotuun, kansallisuuteen tai alkuperään, uskontoon, taloudelliseen ja muuhun eriarvoistavaan asemaan. Hankkeessa on keskeistä lisätä tietoa eriarvoisuudesta ja saada aikaan halu vaikuttaa eriarvoisuuden vähentämiseen.

Eriarvoisuuden vähentämisen teemoja käsitellään valokuvanäyttelyn, kuviin liittyvien tarinoiden, pohdintamateriaalien, sosiaalisen median kampanjan ja ammattiin opiskeleville suunnatuissa työpajoissa.


GMB Akashin valokuvat ovat kiertäneet vuosina 2021–2023 Suomessa jo kahdeksalla eri paikkakunnalla. Näyttelypaikkoina ovat olleet kirjastot, joissa kävi paljon ihmisiä. Valokuvanäyttelyiden yleisö koki kuvat teknisesti hyvälaatuisiksi ja koskettaviksi. Tarinoiden lukeminen on lisännyt kuvien vaikuttavuutta entisestään.
GMB Akash: Abdul ja Raseda, 2018

Comments


bottom of page